World Scientist and University 2023 Sonuçları

EĞİTİM FAKÜLTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren çalışma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings 2023 sonuçları yayımlandı.
Açıklanan sıralamaya göre Üniversitemizden 408 öğretim üyesi, Eğitim Fakültesinden ise 29 öğretim üyesi World Scientist and University Rankings 2023 listesindeki sıralamada ilk 10000 bilim insanı arasında yer alma başarısı göstermiştir.
Bu sıralamaya göre Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman YAMAN ilk 10.000 bilim insanı arasında üniversitemizde 21. sırada yer alırken; eğitim alanında 1. sırada yer almıştır. Eğitim sıralamasında 2. sırada yer alan Prof. Dr. Melek KALKAN OMÜ’de 21. sırada yer almıştır. Doç. Dr. Yüksel GÜNDÜZ ise eğitim sıralamasında 3. olurken OMÜ’de 32. sırada yer almıştır.

Eğitim Bilimleri bölümü olarak sıralamaya giren öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Eğitim Bilimleri Bölümünde Sıralamaya Giren Bilim İnsanları

1- Prof. Dr. Melek KALKAN
2- Doç. Dr. Yüksel GÜNDÜZ
3- Prof. Dr. Ayşenur BÜYÜKGÖZE KAVAS
4- Prof. Dr. Hatice KUMCAĞIZ
5- Prof. Dr. Cevat ELMA
6- Prof. Dr. Bayram ÖZER
7- Prof. Dr. Seher BALCI ÇELİK
8- Prof. Dr. İsmail GELEN
9- Doç. Dr. İbrahim GÜL

Sıralama bilgilerine www.adscientificindex.com adresinden erişebilirsiniz.
Link