TÜBİTAK 2237A Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi

Yazar: mehmetyazici | Tarih: 18 Eylül 2023

11-16 Eylül 2023 tarihlerinde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından TÜBİTAK 2237A Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi projesi tamamlandı.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK –BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen ‘Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi’ projesinde 6 gün sürdü.

Farklı üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının görev yaptığı projenin yürütücülüğü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kumcağız tarafından gerçekleştirildi.

Projenin Düzenleme Kurulu’nda yer alan ve aynı zamanda eğitmen olarak projeye destek veren Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Caner Yam ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Korkmaz bulunuyor. Bilim Kurulu’nda ise aynı zamanda eğitmen olarak projeye destek veren Prof. Dr. Akif Tabak, Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Prof. Dr. Yetkin Bulut yer aldı. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Atar Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Eroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga Türköz da projeye eğitmen olarak destek verdi. Ayrıca projede; Arş. Gör. Mehmet Yazıcı, Doktora öğrencileri Ayhan Sertkaya, Damla Nur Kinsiz ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı öğrencisi Dilber Sağır da görev aldı.

30 kadın katılımcının farklı üniversitelerden eğitmenlerle bir araya gelerek liderlik konusunda ilham almalarının planlandığı projede; 37 saat teorik, 25 saat uygulamalı olmak üzere toplamda 62 saat eğitim verildi.