OMÜ, Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Düzenlenen Çalıştaya Katıldı

Yazar: mehmetyazici | Tarih: 23 Eylül 2023

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Araştırma ve Politika Geliştirme Daire Başkanlığınca desteklenen “Sosyal Sorunların Tespiti ve Çözümü ile Ailenin Korunması ve Sosyal Refahın Artırılması” amacıyla Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çalıştay düzenlendi.

Büyük Amasya Otel’de gerçekleşen çalıştay, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Baş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) ise çalıştaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Mucize Ünlü, Merkezin Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hatice Kumcağız, Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Doç. Dr. Yaşar Barut, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Nuri Dicle, Dr. Öğr. Üyesi Esra Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan ve Uzman Damla Nur Kinsiz oturum başkanı olarak katıldılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren tarafından verilen “Aile” konulu konferansın ardından gruplar hâlinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışan meslek elemanları ve ilgili birimlere bağlı kurumlarda çalışan emniyet mensuplarıyla birlikte “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” ve “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” başlıkları altında sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili çalışma gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki ikinci oturumda sorunlara yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi için çalışmalar yapılarak raporlar oluşturuldu. Çalıştayın kapanışında ise tüm gruplar, geliştirdikleri sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin raporlarını katılımcılara sundular.

Çalıştay, katılımcılara ‘Katılım ve Teşekkür Belgesi’ verilmesiyle sona erdi.